Vi se  întamplă să vă îmbrăcați ”BINE”, cu haine frumoase, din materiale bune, care vă stau bine și vi se potrivesc, și asta să vă dea o stare de bine toată ziua, să vă meargă toate bine și starea d-voastră să fie de încredere în sine ?

Dar vi se întâmplă să va îmbrăcați la întâmplare, în grabă,  cu ceva comod, fără să puneți accent pe vestimentație și asta să vă dea o stare de stânjeneală, disconfort, de parcă nu sunteți la potențialul d-voastră maxim, de parcă lipsește ceva ?

Ei bine, mie mi s-a întâmplat de multeeee ori , ambele variante.

Și astfel am ajuns la concluzia că hainele sunt mai importante decât par a fi, pentru că ele au o putere magică – au puterea să ne sporească încrederea în noi și să ne dea o stare de bine.

Vă propun un mic exercițiu de imaginație : aveți de facut o prezentare importantă în fața a 30 de oameni.

Scenariul 1 : vă îmbrăcați într-un costum nou, superb, de la o casă de modă celebră, într-o culoare vie, o pereche de pantofi stiletto asortați, accesorii frumoase, parfumul preferat și bineînțeles…zambetul. Cum credeți că vă veți simți în momentul prezentării când toți ochii vor fi ațintiți asupra d-voastră ?

Scenariul 2 : vă îmbrăcați în ceva comod, nu vreți să atrageți atenția prin vestimentație ci prin ceea ce spuneți. Nu vi se pare important să fiți elegant, nu vreți să faceți notă discordantă cu publicul,  ci mai degrabă să vă simțiți confortabil. Cum credeți că vă veți simți ?

Diferența este majoră : cum te îmbraci determină cum te simți. Dacă vrei să te simți bine, important, de succes – îmbracă-te ca atare ! Corect, mesajul este foarte important la o prezentare, dar dacă vrei să atragi publicul și toți ochii să fie ațintiți la tine atunci prezintă-te impecabil.

Am observat că mi se întâmplă să cataloghez oamenii  după haine. Primul gând a fost că sunt superficială dar la o analiză mai atentă mi-am dat seama  că hainele sunt de cele mai multe ori o carte de vizită. Ele reflectă starea de spirit, personalitatea și atenția pe care o are persoana față de ea și față de ceilalți. Și mai apare o întrebare : ne îmbrăcăm pentru noi sau pentru ceilalți ? Eu cred că ne îmbrăcăm și pentru noi și pentru ceilalți, pentru noi ca să ne simțim bine în pielea noastră și să ne sporim încrederea în noi și pentru ceilalți pentru că vrem să le arătăm cea mai bună parte a noastră, vrem să fim apreciați, respectați, vrem să oferim o imagine plăcută.

Astfel , contrar ultimelor sfaturi economice asupra vestimentației,  în care suntem avertizați să nu dăm mulți bani pe haine, să cumpărăm haine ieftine pentru că moda oricum se schimbă rapid,  eu vă propun să investiți în imaginea d-voastră. Să vă cumpărați haine de calitate, din materiale bune, chiar dacă sunt mai scumpe. Să vă cumpărați haine care vă reflectă personalitatea, care vă aduc bucurie și care vă fac să vă simțiți bine în pielea d-voastră.

Și deasemenea vă propun să vă pregătiți ținuta cu o seară înainte pentru că nu vă grăbiți să ajungeți nicăieri, nu sunteți în grabă și economisiți timpul de dimineață.

Îmbrăcați-vă în culori vii, folosiți-vă imaginația, fiți creativi !

Succes !