Vrei să ai un salariu care să te mulțumească și să îți confere confortul financiar de care ai nevoie?

Vă propun următorii pași pentru a obține salariul pe care vi-l doriți :

  1.  În primul rând stabilește-ți exact suma pe care o dorești.(te rog să ai în vedere că suma trebuie să fie realistă în raport cu jobul pe care lucrezi, cu  abilitățile tale și cu piața muncii).
  2. Stabilește intervalul de timp în care vrei să ajungi să câștigi această sumă (de multe ori minunile nu se întâmplă peste noapte).
  3. Fă  un plan de acțiune în care stabilește ceea ce ești dispus să faci  și care este plusul valoare pe care îl poți aduce angajatorului.
  4. Perfecționează-te în domeniul tău de activitate. Investește în tine, citește, mergi la cursuri de specialitate, fă schimb de păreri cu cei din domeniul tău.
  5. Fii pregătit să muncești mai mult decât ești plătit să o faci.
  6. Fii perseverent. Ai încredere în tine că vei reuși.
  7. Muncește cu entuziasm.
  8. Dezvoltă o bună cooperare cu colegii.

Să presupunem că ai un job de care ești mulțumit ca și activitate dar ești nemulțumit de salarizare. Analizează starea actuală apoi acționează.  Vrei să rămâi în același post sau vrei să  ai mai multe atribuții, sau poate vrei să schimbi poziția în cadrul companiei ? Te sfătuiesc să ai o discuție cu angajatorul în care să îi prezinți perspectiva ta și salariul pe care îl dorești scoțând în evidență care este plusul valoare pe care îl poți aduce companiei (preferabil în cifre). Fii dispus să primești responsabilități în plus față de cele pe care le ai pentru a obține salariul pe care îl vrei. Fii dispus să înveți lucruri noi și să te perfecționezi în domeniul în care activezi.

Ideal ar fi să prezinți angajatorului un plan de acțiune în care să stabilești un obiectiv care să conțină un plan de acțiuni încadrate într-un interval de timp prin care să arăți care este plusul valoare pe care îl vei aduce companiei și să  propui  salariul pe care îl vrei la îndeplinirea acestuia. De multe ori va trebui să faci mai multe decat faci în prezent și să arați că ești dispus să faci mai mult ca să obții salariul dorit (asta în cazul în care la angajare nu ați discutat despre un plan de creștere salarială și criteriile aferente).

Dacă angajatorul nu este dispus să-ți crească salariul ascultă cu atenție care este argumentarea lui (se poate să aibă dreptate și  să ai multe de învățat din feed-back-ul lui). Dacă ajungi la concluzia că are dreptate fii dispus să îți îmbunătățești activitatea. Dacă pur și simplu nu are buget sau aprobare pt creșterea salariului nu uita că oamenii buni sunt căutați peste tot. Sunt multe firme care își doresc un angajat bun și sunt dispuse să plătească prețul corect. Gândește-te că poate nu lucrezi la firma potrivită și caută-ți alt loc de muncă unde să obții salariul pe care ți-l dorești.

Oamenii care muncesc mai mult decât sunt plătiți să o facă avansează mult mai repede în carieră pt că ei conferă încredere angajatorului si demostrează că au dezvoltat un plan al carierei pe termen lung. Muncește cu entuziasm. Fii întotdeauna dispus să înveți ceva nou. Implică-te activ în creșterea ta profesională pentru că altfel nimeni nu o va face decât în măsura în care va servi intereselor proprii.

Mulți fac greșeala de a crede că muncesc pentru firmă. Greșit ! Munciți pentru voi aducând servicii firmei, servicii pentru care obțineți un salariu. Dacă știți să vă apreciați și să cereți salariul corect atunci veți simți responsabilitatea de a oferi cele mai bune servicii, și astfel va apărea și satisfacția profesională.

Și nu în ultimul rând, dezvoltă o relație bună de cooperare cu colegii și cu toți cei cu care lucrezi. Învață să fii cooperant și învață să ierți, toți mai avem zile proaste. Fă schimb de informații, ajută cât poți, nu vorbi pe la spate, zâmbește și întotdeauna vorbește frumos. Asta îți va asigura susținerea colegilor.

Succes în obținerea salariului dorit !