V-ați propus vreodată să vă apucați de sală, să învățați o limbă nouă, să vă schimbați alimentația, să învățați un program informatic nou sau orice alt obicei nou ?

Dacă da înseamnă că știți și cât de repede ați renunțat, pentru că știm cu toții că atunci când începem ceva nou ne lovim de rezistentă interioară pentru că nu face parte din rutina noastră și este o încercare de a ieși din zona de confort. Automat efortul ni se pare prea mare, prea intens, durează prea mult timp și tot așa ne găsim diverse scuze. Iar rezultatul este că ajungem să amânăm indefinit activitatea respectivă.

 Va propun o strategie să reușiți ceea ce v-ați propus. Rezultate mari cu efort minim.

Practicați în fiecare zi doar câte 10 minute din ceea ce v-ați propus timp de 21 de zile.

În felul acesta nu veți simți « că nu e momentul », « că este prea mult » etc,  ci vă veți bucura de activitatea în sine, lăsând spațiu să se creeze un obicei nou fără rezistentă interioară.

În cele 21 de zile, câte 10 minute pe zi activitatea va deveni parte din rutina d-voastră, veți fi entuziasmat că faceți ceva nou, efortul va fi minim și astfel se transformă în ceva natural și automat. Apoi urmează o perioadă de consolidare a obiceiului care durează între 3-6 luni, timp în care este important să practicați activitatea respectivă, dar această perioadă este ușoară pentru că d-voastră sunteți obișnuiți cu activitatea, ați depășit punctul critic  și face parte din rutina d-voastră.

Dacă în acest timp simțiți nevoia să lucrați mai mult, să creșteți timpul de lucru este foarte bine, puteți să o faceți, dar acest lucru nu va condiționează să măriți timpul zilnic. Lucrați cât vreți dar minim 10 minute.

Această tehnică este inspirată din curentul japonez de management Kaisen și care are rezultate remarcabile, atât în viață profesională cât și în cea personală.

Pașii mici duc la rezultate mari, dar este nevoie de răbdare. Important este să creați un nou obicei și astfel veți reuși să obțineți ceea ce v-ați propus.

Vă doresc Succes ! Și cât mai multe obiceiuri noi !