Iubesc momentul în care decolează avionul. Este putere concentrată într-un moment. Toată puterea și energia motoarelor este pornită la maxim. Concentrare, focus, țintă, precizie, determinare, prezență, încredere – asta simt că este starea avionului înainte de a decola. Care este legatura cu motorul interior – energia, determinarea, încrederea în visul nostru?
Cum se pregătește avionul de decolare? Merge încet dar sigur spre pista și se poziționează cu maxima precizie, apoi urmează un moment de liniște ca un moment de rugaciune, o adunare a tuturor forțelor si de concentrare maxima – simți tensiunea în aer. Toate motoarele pornesc, la început treptat, apoi tare, apoi asurzitor; avionul rulează pe pistă, viteza este din ce în ce mai mare. Nu mai este loc de șovăială și neîncredere, parcă auzi “Hai să facem asta!”, simți toată forța avionului în timp ce se ridică cu ușurință de pe sol. Zboară! Suntem în aer!
Și deși credeai că a dat tot ce a putut mai mult motoarele sunt în continuare turate la maxim până în momentul în care avionul ajunge la altitudinea necesară uMotorul interior – energia, determinarea, încrederea în visul nostrunui zbor lin. Nu contează că sunt nori sau este furtună, fulgeră sau este soare – procesul este același. Apoi rulează la viteză de croazieră până la destinație.

Așa suntem și noi! Atunci când ne propunem ceva în primul rând trebuie să ne asigurăm că suntem pe drumul cel bun. Apoi trebuie să ne construim încrederea ca putem obține ceea ce ne-am propus, să ne adunăm toată energia, determinarea, încrederea intr-un punct bine stabilit. Motivația și forța interioară sunt cele care ne propulsează spre ceea ce visăm iar viziunea ne conferă direcția.
Iar când am reușit să facem asta este momentul să pornim, fară neîncredere, făra șovaială, fără să ne pese de ce spun ceilalți. Doar așa putem reuși! Iar când ai reușit continuă până ajungi în zona de siguranța.
P.S. Nu exista avioane fricoase, nu vine nimeni sa le ridice de pe sol.

Irina Lupașcu